На Запоріжжі у приватному клубі депутатів виявили благодійні шкільні тренажери

31 Березня 2018 15:15

Фото: zoff.zp.ua

Михайлівське відділення поліції підозрює спорткомплекс “Таврія-Скіф” у отриманні тренажерів, які німецький благодійний фонд “GIZ” передавав безкоштовно райраді.

Про це йдеться в ухвалі Михайлівського районного суду, повідомляють “Наші гроші. Запоріжжя“.

Згідно з матеріалами справи, благодійний фонд “GIZ” (Німецьке товариство міжнародного співробітництва) безоплатно у рамках розвитку фізичної культури та спорту передало Михайлівський районній раді спортивні тренажери на суму 280 тис. грн. Після цього райрада прийняла їх на баланс та по документам в січні 2018 року передали їх до КЗ “Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа”.
Однак, під час огляду цієї школи тренажерів не виявилося. Працівники закладу вказували, що вказаного обладнання вони не отримували, знаходиться ж воно у спортивному комплексі у с. Високе.
Згодом, вже під час огляду приватного спортивного комплексу “Таврія Скіф” поліція виявила 10 тренажерів.
З огляду на це, слідчі клопотали у суді про накладення арешту на це майно у рамках відкритого кримінального провадження № 12018080290000102, на що отримали згоду.
На сайті Запорізької федерації футболу повідомлялося про відкриття наприкінці 2017 року спортивного комплексу “Таврія-Скіф” за підтримки голови цієї федерації Віктора Межейка, керівництва профільного департаменту Запорізької облдержадміністрації та керівництва Михайлівської райради, керівників фермерського господарства “Таврія-Скіф” братів Каліманів. Також вказувалося, що спорткомплекс знаходиться на утриманні цього фермерського господарства. У новині серед фотографій були і зображення тренажерів.

ФГ “Таврія-Скіф” належить Вікторії Каліман, керує господарством Олег Каліман – депутат Михайлівської райради від “Аграрної партії”. Депутат Василівської районної ради від “Аграрної партії” Сергій Каліман під час свого обрання також вказував місцем своєї роботи це господарство на посаді заступника голови.