Запорізькі безпечні добрива отримали високу оцінку експертів

21 Червня 2018 08:20

Пройшли успішне випробування екологічно безпечні органічні добрива, що придатні для будь-яких видів рослин та на будь-яких ґрунтах. Започаткували їх виробництво запорізькі аграрії на підприємстві, що входить до складу ЗОСППР “Потенціал”.
За сприяння Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) “Потенціал”, органічні гранульовані добрива були застосовані на сільгоспугіддях Черкащини, у Ставщанському районі, під керівництвом кандидата технічних наук Юрія Леонідовича Пасічника. За висновками науковця, підживлення дало чудові результати. Добрива термічно оброблено та гранульоване, виготовлене на основі курячого посліду. А отже є екологічно безпечним. Швидко та ефективно відновлює ґрунт та піднімає кількість та якість врожаїв.
“Гранульований послід, – зауважує науковець, – є комплексним органічним добривом з повним набором макро і мікроелементів. Добриво універсальне, воно може бути використано для будь-яких видів рослин і на будь-яких ґрунтах. З усіх видів органічних добрив гранульований пташиний послід є найбільш цінним. Поживні речовини в ньому знаходяться в оптимальному для рослин і ґрунтової мікрофлори поєднанні, швидко розчиняються у воді, легко засвоюються”.
Добриво було розроблене та застосовано у виробництво запорізьким підприємством, що має багаторічний досвід. Якість його продукції підтверджена висновками та рекомендаціями Уманського національного університету садівництва та Заполрізької філії ДУ “Держгрунтохорона”.