Як на селі малий та середній бізнес трапив у “пасинки” (ВІДЕО)

31 Березня 2018 10:00

В аграрному секторі малий та середній бізнес позбавлений багатьох привілей, на відміну від великого. Зокрема, що стосується державних компенсацій та дотацій.
Про це йшлося на засіданні Ради аграріїв Запорізької обласної федерації роботодавців.
Згідно чинного законодавства, компенсації та дотації від держави отримують сільгоспвиробники, що мають переробне виробництво, експортують свою продукцію тощо. Це т.з. великий бізнес.
Натомість, таке потужне виробництво не під силу малому та середньому бізнесу. Тож й не має дотацій та компенсацій. Це при тому, що саме малий та середній бізнес на селі є домінуючим та найбільшим наповнювачем бюджету, а також майже стовідсотково вирішує проблеми зайнятості населення.
Якби він мав підтримку держави, то також спромігся б запровадити переробне виробництво та експорт. А отже, треба вносити зміни та доповнення до законів. Певний план дій у цьому контексті був визначений на засіданні Ради роботодавців-аграріїв.
Говорить заступник голови Ради Запорізької обласної федерації роботодавців, депутат облради, директор приватного орендного підприємства “Агро-виробнича фірма “Злагода” Катерина Луценко.

На засіданні Ради роботодавців-аграріїв порушувалось декілька гострих питань. Зокрема, що стосуються проблеми збереження полезахисних лісових насаджень та необхідності унормування вирубки порослі лісосмуг на ріллі, а також про необхідність внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати податку на доходи фізичних осіб за місцем розташування земельних ділянок та рівномірного оподаткування виробників сіль господарської продукції.