Запорізький стратегічний об’єкт під загрозою руйнації – “Потенціал”

27 Березня 2018 14:02

Дніпрогес – візитівка туристичного Запоріжжя. Але не треба забувати, що це перш за все – стратегічний об’єкт.

Втім, цей запорізький стратегічний об’єкт – греблю Дніпрогесу – потрібно рятувати від руйнації. Наразі, зокрема, її проїжджа частина повністю розбита ямами тощо. Причина тому – одна. Це недопустимий для цієї споруди потік вантажівок.
До речі, за проектом, вантажівок на греблі взагалі не повинно бути. Накладна конструкція її проїжджої частини, що наполовину “висить” над основною, такого навантаження, що маємо сьогодні, може не витримати. Свого часу, коли спорудили, по “навісній” смузі заборонялось рухатись навіть тролейбусам.
Крім того, бетонне “тіло” греблі, за оцінками експертів, також потребує належного утримання.
Про це, як ми повідомляли, йшлося на засіданні Екологічної ради Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) “Потенціал”. За її рішенням були підготовлені та сьогодні, 27 березня, відправлені листи з вимогою унеможливити потужній рух автотранспорту, зокрема, вантажівок через греблю Дніпрогесу, адресовані, перш за все, міському голові Володимиру Буряку, та з проханням взяти під контроль це питання, наголошуємо, стратегічного об’єкта, начальнику ГУ НП України в Запорізькій області Олегу Золотоноші.

Про це повідомляє Потенціал Інформ на своїй сторінці у Facebook.