Запорізький мостовий “бестселер” удостоїли державного статусу

15 Березня 2018 09:00

Статусу дороги державного значення присвоїли запорізькому мостовому довгобуду.
Йдеться про мости через Дніпро та Хортицю, які у 2017 році під час перебування у Запоріжжі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав “справжнім бестселером” та пообіцяв 350 млн грн. До речі, спочатку будівництва на них було виділено 2 млрд. грн, частина яких розкрадена. За цей час також, як відомо, був змінений підрядник та проектна документація. А на сьогодні ще недобудовані деякі споруди мостів, за оцінкою експертів, уже в аварійному стані, або під загрозую руйнування, бо не були належно загерметизовані.
Мало того, до цього часу не було визначено статус самої магістралі через мости, які так довго будують, тобто – державного чи комунального значення.
І ось, вчора, 14 березня, на нараді, яку провів керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, нарешті з’ясували статус запорізького мостового довгобуду. Тепер ця магістраль державного значення.
Як вважає голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, який брав участь у нараді, завдяки зміні статусу на будівництво мостів можна буде використати кошти від митного експерименту. А це 60 мільйонів гривень, що після погодження, підуть на завершення експертизи, коригування проектно-кошторисної документації та виконання робіт першочергової необхідності.

Фото ЗОДА