Запоріжжям курсуватимуть ще два капітально відремонтовані трамваї

15 Березня 2018 11:55

У Запоріжжі сьогодні, 15 березня, вийшли на лінію ще два капітально відремонтовані вагони на базі КП “Запоріжелектротранс”.

Комунальному підприємству “Запоріжелектротранс” вистачило два місяці, щоб модернізувати ці два вагони, що відпрацювали своє за три десятки років. Були відремонтовані трамвайні візки та кузови, належно осучаснені вагонні салони та система опалення, замінені двері та скло. Кошторис такого ремонту одного вагона – не перевищує мільйона гривень. До речі, один вагон, якщо купувати, коштує десь 18 мільйонів гривень. Збирання такого вагону на базі “Запоріжелектротрансу” обходиться в шість мільйонів. Зокрема, минулого року, за програмою “Запорізький трамвай”, ініційованою міським головою Володимиром Буряком, було зібрано чотири нових трамваї та капітально відремонтовано три вагони. А цього року – ще ці два вагони, що відсьогодні курсуватимуть за маршрутом №3, від залізничного вокзалу Запоріжжя-І до Запоріжжя Лівого.
“Сьогодні ми випускаємо на лінію систему з двох трамвайних вагонів. Це частина програми міського голови Володимира Буряка, яка включає складання нових трамваїв та капітальний ремонт вагонів, які вичерпали термін своєї експлуатації. Всі ці роботи виконуються на базі КП “Запоріжелектротранс”, силами робітників підприємства”, – наголошує генеральний директор КП “Запоріжелектротранс” Юрій Папач.
За його словами, у 2018 році КП “Запоріжелектротранс” має планує, згідно програми “Запорізький трамвай”, капітально відремонтувати ще два трамвайних вагони, а також зібрати п’ять нових трамваїв. Для цього на підприємстві організовані спеціальні бригади, що збирають або капітально ремонтують трамвайні вагони, а отже створені додаткові робочі місця.

Фото: zp.gov.ua