На Запоріжжі підозрюють податківця у вимаганні чверть мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

5 Березня 2018 10:02

Затриманому у Запорізькій області на хабарі співробітниками Служби безпеки України, оголошено про підозру в скоєнні злочину.
Про це повідомляє Прес-центр СБ України.
Правоохоронці встановили, що начальнику відділу аудиту однієї з районних податкових інспекцій Головного управління ДФС у Запорізькій області систематично вимагав гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафних санкцій за порушення, що виявлені під час планових перевірок. «Ціна питання» коливалася залежно від розміру встановлених штрафних санкцій, які мали бути накладені на підприємство.
Оперативники спецслужби затримали зловмисника на робочому місці після отримання чергової неправомірної вигоди у розмірі двісті п’ятдесят тисяч гривень.
У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з військовою прокуратурою.

Прес-центр СБ України опублікувало відео затримання на хабарі податківця.
Як повідомляє reporter-ua.com, хабар податківець вимагав від директора комерційної структури за зменшення суми збитків в акті перевірки від 650 до 170 тис.грн. Ціна питання – 250 тис.грн.