Двох запорізьких рибалок врятували водолази (ФОТО)

5 Березня 2018 15:00

Двох рибалок з дрейфуючої крижини рятували водолази сьогодні, 5 лютого, вранці поблизу села Отрадне, що у Запорізькому районі.
Двоє рибалок опинились на відірваній крижині, на відстані, приблизно, 50 метрів від берега. Зателефонували Службі порятунку «101».
На місце події прибули співробітники водолазної групи Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області. За допомогою катера «Горизонт 330» водолази дісталися до рибалок, взяли їх на борт та доправили до берега.
Як з’ясувалось, обидва рибалки, 62 та 41 років, мешканці Запоріжжя. Самостійно покинути крижину вони не могли через значну відстань від берега та велику кількість промоїн навколо них. Навіть найпростіші підручні засоби порятунку, мотузки та інше, що має бути у кожного рибалки, вже б не допомогли.
Врятовані відчайдухи від медичної допомоги відмовилися.
Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Запорізькій області на своїй сторінці у Facebook та, зважаючи на високу ймовірність нещасних випадків на льоду, радить рибалкам не виходити на тонкий лід, який утворився на річках і водоймах.