У Запоріжжі Сергій Жадан презентував роман-подорож «Інтернат» (ФОТО, ВІДЕО)

1 Березня 2018 10:00

У Запоріжжі з презентацією нового роману «Інтернат» побував Сергій Жадан.
На зустріч з автором, що відбулась у книгарні «Є», прийшло кілька десятків містян. У будь-якому разі, приміщення магазину було вщент заповнене. Це стало приємною несподіванкою для письменника. Письменник зізнався, що йому приємно бачити таку кількість людей.
Про це повідомляє «Первий Запорожский».
Роман-подорож Сергія Жадана «Інтернат», який увійшов до списку «Книга року ВВС 2017», триває три доби. За цей час головний герой, місцевий вчитель української мови, здійснює подорож через блокпости, розбомблені будинки і переповнені вокзали, щоб врятувати племінника.
Ідея написати роман про події цієї війни виникла ще влітку 2014 року.
– Зовсім не згоден з твердженням, що це головна книга про війну. Вона розповідає про те, як змінилося життя людей, після початку війни на Сході України. Інтернат у романі – це одна з локацій, однак також це ще й метафора розуміння свого місця в світі, вкорінення в свою країну і в своє суспільство. Ця метафора досить проста і лежить на поверхні, – сказав автор.
Роман «Інтернат» вже перекладений німецькою, триває переклад на англійську та польську мови. Російський переклад можна замовити через інтернет, але тільки в електронному варіанті, паперової книги поки не буде.
Крім «Інтернату», на цій зустрічі із запоріжцями Сергій Жадан офіційно анонсував нову поетичну збірку, що вийде друком восени і пообіцяв приїхати з її презентацією.

Сергій Жадан – український поет, прозаїк, перекладач і громадський активіст. Його літературні твори отримали численні національні та міжнародні нагороди, а також були переведені на тринадцять мов.
Світлини, відеоПервий Запорожский /1news.zp.ua