Запорізькій “банді лисих” оголосили вирок, двох звільнили в залі суду (ВІДЕО)

19 Лютого 2018 09:10

У Запоріжжі наприкінці минулого тижня “банді лисих” було винесено вирок Орджонікідзевським райсудом. З восьми – двох звільнили в залі суду.
Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу суду.

Восьми членам озброєної банди, яка з 2004 по 2012 роки нападала на підприємства, установи, організації та окремих осіб, інкримінували “Бандитизм”, “Вимагання”, “Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів”, а також низку інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, їм інкримінувалося вбивство кримінального авторитета Миколи Бінька у 2012 році.

Щодо Бінька. За даними звинувачення, “банда лисих” займалася видобутком металу в балці Середній і здирництвом. Її творцем став колишній співробітник Заводського райвідділу міліції Олександр Середін, звільнений з органів за корупцію. У ресторані “Рибацький стан”, після конфлікту, у нього стріляли, та вдарили по голові битою. Від отриманих важких ран на наступний день Середін помер в лікарні.

З 2015 року справу банди розглядав суд присяжних.
Членів банди визнано винними та засуджено:
особу Б. (імовірно, мається на увазі Руслан Басько) – до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Прокуратура просила для нього 15 років з конфіскацією майна;
особу Б. (імовірно, Євгена Бондаренка) – до 14 років з конфіскацією всього майна. Прокуратура просила довічного позбавлення волі з конфіскацією;
особу Г. (Євгена Горяйнова) та особу Р (Олександра Рамошіна) – до 11 років 6 місяців з конфіскацією всього майна. Прокурор в обох випадках просив 12 років із конфіскацією;
особу Ш.( Андрія Шабаліна) – до 10 років 1 місяць з конфіскацією всього майна. Стільки ж просила прокуратура.
особу Л. (Руслана Лукашенка) – до 15 років з конфіскацією всього майна. Прокуратура просила довічного ув’язнення.
Особам Т. і М. (відповідно, Ігорю Тисленку і Олександру Мокроусову), для яких прокуратура просила по 12 років із конфіскацією, судом було обрано 11 років 1 місяць 25 днів та 11 років 2 місяці 7 днів відповідно. Однак з урахуванням попереднього ув’язнення під час слідства обох було звільнено з-під варти у залі суду.
Крім того, особа Л., а також особи Б. та Р. були судом присяжних виправдані за певними епізодами злочинної діяльності у зв’язку із тим, що під час судового розгляду сторона обвинувачення не довела причетності до їх вчинення саме цих обвинувачених, а також внаслідок визнання судом ряду доказів такими, що отримані внаслідок істотного порушення прав і свобод людини.
Цивільні позови потерпілої К. про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, а також юридичної особи, що зазнала шкоди внаслідок нападу, були задоволені судом присяжних у повному обсязі.
Оголошення вироку тривало понад шість годин, без урахування оголошених судом технічних перерв.

У слідчих матеріалах по справі “банди лисих” фігурує набагато більше людей. Деякі перебувають у розшуку.

Фото: Вся влада