Як запорізькі волонтерські “Вареники ZP” на постові заговіни “сир опускали” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18 Лютого 2018 16:09

Сьогодні, 18 лютого, Прощена неділя, або Сиропусна. Старослов’янською мовою “Сиропусна” – буквально значить “сир опускаю”, тобто “сир залишаю”.
Запорізькі волонтери вирішили перед постом “сир опустити” – тобто “залишити” – у знаменному місці. Тож, влаштували благодійну акцію “Вареники ZP” на подвір’ї української церкви – Свято-Троїцького катедрального собору Запорізької єпархії УПЦ Київського патріархату.

Після недільного богослужіння пригощали всіх солодкими з сиром варениками. Залежно від вподобань, поливали варенички – сметаною, або медом, посипали родзинками. А хто відмовлявся від солодкого, пропонували солоні вареники з сиром, заправлені сметаною. Можна сказати, “сир опустили” по-повній й круто, і на всі смаки.
“Пригощайтеся, – закликала вірян волонтер та одна з упорядників волонтерських “Вареників ZP” Надія Мороз. – Ми такі вареники возимо нашим захисникам в АТО. Смачного! Ці вареники ми приготували з благословення єпископа Фотія”.
На цю благодійну акцію, як повідомив чоловік Надії Костянтин Мороз, пішло понад дві сотні порцій вареників. Хтозна, скільки поштучно, бо вареники ніхто не рахує.
Також було зібрано й певну суму коштів, що пожертвували вірні української церкви на потреби воїнів.

Нагадаємо, вчора, у суботу, 17 лютого, на площі Маяковського, що середмістя, на волонтерських “Варениках ZP” збирали гроші на поїздку, щоб найближчим часом відвести зібрані містянами речі, сплетені маскувальні сітки тощо, а також, звісно, й вареники нашим захисникам.