Із Запоріжжя майже половина випускників медуніверситету виїжджають до ЄС, і назавжди

16 Лютого 2018 10:10

40 відсотків випускників Запорізького державного медичного університету, зокрема, у 2017 році покинули межі України, переважно – до Польщі, Чехії, Словакії, Угорщини та країн Балтії.
Про це написав студент Запорізького державного медичного університету, громадський активіст Леонід Поляков у Facebook. За його словами, декан та викладачі про це повідомляли, що 40 відсотків випускників ЗДМУ іммігрують до ЄС, і назавжди.
“І це, – додає він, – не просто випускники вишу поїхали задля отримання кращої освіти (інтернатури) закордоном, як це було раніше, а більшість з них поїхали туди назавжди!!! В інших медичних вишів, не володію інформацією, але гадаю ситуація в медуніверситетах по Україні не краща. Причини цього відомі всім, це не тільки, перш за все, мізерне соціальне забезпечення медичних працівників, а й нестача якісного та передового обладнання в медичних закладах, відстала система охорони здоров’я, та ”блискавичні” реформи нинішньої влади. Що це значить і чого очікувати? Це означає що посилиться дефіцит кваліфікованих кадрів в сфері охорони здоров’я , особливо це відчують на собі мешканці сільської місцевості, де і до сьогодні ця проблема була вкрай гостра, оскільки буде нестача кадрів, а значить – відсутність конкуренції що позначиться вкрай негативно на якості медичної допомоги окремим лікарем”.

Цей допис Леоніда набрав чимало “лайків” та з півсотню поширень, що красномовно свідчить про актуальність проблеми.