Запорізьких підприємців не задовольнив доопрацьований законопроект №7142

11 Лютого 2018 10:00

Запорізькі підприємці вважають, що податковий законопроект №7142 у своїй доопрацьованій редакції, фактично, не змінив своєї суті та вимагають негайно його відкликати та не розглядати у Верховній Раді.
Рада підприємців ЗОСППР «Потенціал» на засіданні, що відбулося наприкінці цього тижня, детально проаналізувала доопрацьований проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких актів України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг» (реєстраційний номер 7142 від 27 вересня 2017 року). На жаль, в його новій редакції, датованої 19 січням 2018 року, практично, залишились всі попередні норми. Здебільшого внесені технічні поправки на суть законопроекту ніяк не вплинули.
Законопроект №7142, навіть в його новій доопрацьованій редакції, за переконанням підприємців, спрямований на посилення регуляторного тиску на малий та середній бізнес, значне збільшення повноважень контролюючих органів та ліквідацію спрощеної системи оподаткування.
Тож, нагальною залишається вимога – негайно відкликати та не розглядати у Верховній Раді цей законопроект. Подальші дії в цьому напрямку узгодили учасники засідання Ради підприємців ЗОСППР «Потенціал». Уже підготовлені та відправлені відповідні листи: голові Верховної Ради України Андрію Парубію та голові комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, а також всім десяти народним депутатам України від Запорізької області, в тому числі й безпосереднім авторам цього законопроекту №7142.

Нагадаємо, на відкликанні законопроекту №7142 також наполягає координаційна рада підприємців, що діє при Запорізькій облдержадміністрації.
Підтримала ініціативу Запорізького Союзу промисловців щодо неприпустимості прийняття законопроекту №7142 Народний депутат України Оксана Продан та, за її словами, чимало представників малого та середнього бізнесу по всій Україні.
У свою чергу, ЗОСППР «Потенціал» вкотре закликає народних депутатів України, особливо від Запорізької області, в разі розгляду Парламентом, не голосувати за цей законопроект.