У Запоріжжі презентували зимовий туризм за місяць до початку весни

2 Лютого 2018 15:00

Сьогодні, 2 лютого, в обласному краєзнавчому музеї відбувся форум “Презентація туристичного потенціалу Запорізького краю у зимовий період”.
Як повідомляє портал Depo.Запоріжжя, туристичний форум, на якому вирішили показати зимовий туристичний потенціал Запорізької області, провели за місяць до початку весни.
Учасниками стали представники музеїв, санаторіїв, фермерських господарств, зоопарків і “зелених садиб”. Усі вони представляли свої заклади і наголошували на тому, що відпочивати в Запорізькій області можна будь-якої пори року.
Наприклад, санаторії та здравниці Азовського узбережжя працюють цілий рік. Сюди приїздять дорослі та діти з усіх куточків України, а також ближнього зарубіжжя. При цьому діти можуть проходити курс лікування, не відриваючись від навчання, адже в санаторіях працюють педагоги, які проводять уроки по основних шкільних предметах.
Побачити українські традиції та відпочити на природі взимку пропонують господарі “зелених садиб”, які розташовані на території Бердянського і Мелітопольського районів. Гості зможуть покататися на лижах, відвідати сауну або лазню і навіть спробувати подоїти корів. Справжня українська кухня, відроджені традиції та трудотерапія – ось основні складові зеленого туризму на Запоріжжі.
Зануритися в історію пропонує військово-патріотичне товариство “Великий Став” біля села Салтичія у Чернігівському районі Запорізької області. Це єдиний парк мегалітів в Україні. Тут відтворені скіфська стоянка, стародавні кургани і святилища. Дольмени, менгіри, кромлехи, піраміди і навіть лабіринт побудований на 70 гектарах цілинного степу. Тут можна побачити реконструйовані культові споруди древніх людей, предмети побуту та етнічний одяг. Крім того, тричі на рік ентузіасти влаштовують для гостей цікаві програми.
На території області працює декілька приватних зоопарків. Більшість з них – контактні, тож відвідувачі можуть сфотографуватися і погратися з маленькими тиграми, левами та ведмежатами.
Також під час форуму відбулася презентація офіційного туристичного сайту Запоріжжя. Відвідувачам сайту пропонуються різноманітні туристичні маршрути і програми. Також тут можна ознайомитися із культурними заходами, що відбудуться на території Запоріжжя. Крім того, на сайті є перелік місць, де можна поїсти і переночувати. За словами директорки КУ “Туристичний інформаційний центр” Тетяни Йорж, незабаром з’явиться і мобільний додаток, де будуть діяти усілякі бонусні програми.
Тож, Запорізькій області є, що запропонувати туристам в зимовий період. Мальовничі береги Дніпра, сакральні Хортиця та Кам’яна Могила, музеї, театри та філармонія, “зелені садиби” та оздоровчі комплекси радо запропонують відпочинок на будь-який смак. Проте, організатори зійшлися у думці, що проводити зимовий туристичний форум у лютому трохи запізно, тому пообіцяли наступного разу презентувати зимові цікавинки регіону у листопаді.