Микола Томенко презентував фільм про Бердянськ в рамках проекту “7 чудес України”

25 Січня 2018 20:50

Сьогодні, 25 січня, у Бердянську український політик, науковець, громадський діяч та засновник фонду “Рідна Україна” Микола Томенко презентував кінострічку про це курортне і портове місто, зафільмованого в рамках проекту “7 чудес України: історичні міста та містечка”.
В 2016 році Бердянськ став одним з переможців проекту “7 чудес України: історичні міста та містечка”. Головний приз — фільм про найвизначніші місця населеного пункту. На його презентацію до художнього музею ім. Бродського, як повідомляють місцеві ЗМІ, завітали представники міської влади, науковці, вчителі, представники громадськості. Від імені влади секретар міськради Олексій Холод подякував Миколі Томенко за популяризацію міста. Символічні подарунки на знак пошани та вдячності відомому політику презентували ректор БДПУ Ігор Богданов та один із засновників волонтерської групи “Наші Атланти” Степан Герилів. А депутат міськради Володимир Безверхий запросив Миколу Томенка влітку подивитись на Бердянськ з моря, з палуби яхти.
Одним з головних своїх завдань, Микола Томенко вбачає необхідність об’єднати українців і продемонструвати красу, історію і неповторні місцини нашої Батьківщини.
“Ми маємо славетну історію. Нам є чим пишатись. Свою державну політику і відношення до свого минулого ми маємо будувати на позитивних, героїчних прикладах. Багато українців прагнуть поїхати закордон і подивитись на визначні місця Європи, не ознайомившись з українськими принадами. Нашим проектом ми прагнемо продемонструвати Україні неповторність наших міст і цікаві історичні моменти. І таким чином об’єднати Україну”, – заявив Микола Томенко.
Повнометражний фільм про Бердянськ, який зняли в рамках проекту, покажуть на 5-6 загальноукраїнських каналах. Першим транслюватиме телеканал ZIK в неділю о 16:35.
Скорочену версію про Бердянськ показував телеканал ICTV у вересні. 17-ти хвилинний фільм, буде розміщено на офіційному сайті проекту “7 чудес України: історичні міста та містечка”.

Світлина з сайту “Бердянск 24”