У Запоріжжі нагородили переможців проекту «Рідна країна – безпечна країна»

18 Січня 2018 11:30


На Запоріжжі сотні школярів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна», ініційованого Громадським рухом «Рідна країна» Миколи Томенка. Впродовж жовтня-листопада минулого року педагоги позашкільних закладів сіл, селищ та міст області проводили тематичні заходи з навчання дітей правилам дорожнього руху та безпеки пішоходів. Належну поведінку пішоходів та водіїв на автошляхах діти відтворили в малюнках. З декількох сотень – 152 роботи було відправлено на конкурс. Авторів найкращих малюнків, що визначило журі, організатори конкурсу запросили до Запоріжжя.
Про приїзд дітей та їхніх батьків до обласного центру подбали члени запорізького осередку Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка. А також підготували й чимало приємних сюрпризів.
Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу відбулась в обласній бібліотеці «Юний читач». На початку дітей чекало театралізовано-ігрове дійство, що для них влаштували патрульні Ірина та Олександр з міської поліції. Всі разом вони вчили бабу Ягу правилам дорожнього руху, щоб на своїй мітлі не перевищувала швидкість та переходила дорогу на зелене світло світлофору. Також поліцейські нагадали дітям про дії вразі зустрічі на вулиці з незнайомцями тощо.
Гарного настрою додали також й виступи юних вокалістів та музикантів. Виступали піаністи та скрипалі, бандуристи. Звучала класична музика та народні пісні.
Переможців конкурсу привітали депутат Верховної Ради шостого скликання Валерій Крайній та головний спеціаліст департаменту культури, туризму, національностей і релігій Запорізької облдержадміністрації Ірина Пономаренко. Всі запорізькі учасники Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна» отримали грамоти, а також подарунки від Миколи Томенка – брелки, значки та наліпки зі світловідбиваючими властивостями, що яскраво світяться в проміннях автомобільних фар, а отже у темний час доби підвищують видимість пішохода на переході, або велосипедиста на дорозі.
Неменше приємний сюрприз від Громадським рухом «Рідна країна» Миколи Томенка чекав на дітей та їхніх батьків на завершення цього грандіозного заходу. «Малюнки, запропоновані на конкурс, свідчать про те, що ви, – звертаючись до учасників конкурсу, сказав Валерій Крайній, – добре вивчили правила дорожнього руху. А отже будете ділитися своїми знаннями з однокласниками та друзями, та таким чином допомагати патрульним в профілактиці ДТП. В нагоді вам будуть й флайтери від Миколи Томенка, що позначені гаслом нашої акції «Рідна країна – безпечна країна». Крім того, за участь в цьому конкурсі малюнків, що організував та провів Громадський рух «Рідна країна» Миколи Томенка, ми даруємо вам ще й солодкий сюрприз – екскурсію на Запорізьку кондитерську фабрику».