Як у Запоріжжі заряджаються за стародавнім козацьким Звичаєм

27 Березня 2018 09:00

У Запоріжжі прихильників козацької зарядки поки що небагато. Але не виключено, що стародавній Звичай запорожців належно оцінять сучасники.
Про козацьку зарядку – саме зарядку, а не руханку, віл слова “заряджатись” – розповідає портал Depo.Запоріжжя. Й, до речі, не вперше.

Президент ГО “Всеукраїнська федерація “Спас” Олександр Притула кілька років працював над розробкою спеціальної оздоровчої системи на основі фізичних, дихальних та духовних вправ. Перевірив її на собі та своїх рідних. Як результат – нині родина Притула забула про аптеки і черги у лікарнях.
Оздоровча система спасу – козацького бойового мистецтва базується на твердженні, що людина на 70-80% відсотків складається з води, яка має перебувати у постійному русі. Хвороба ж – це застояна “гнила” вода. Тож хочеш бути здоровим – створи в організмі живий і чистий “бурхливий водоспад”.
Опанувати козацьку зарядку можна самотужки – звісно, якщо достатньо сили волі. Або ж, на березі Дніпра. Кожної суботи о 8-й години ранку Олександр Притула особисто проводить козацьку. ПРичому, що цей суботній захід – лише поштовх, і закликає учасників робити такі вправи щодня. “Прокинулись – поцілуйте кохану людину, випійте води, помоліться, а якщо не віруєте, побажайте усім добрим людям доброго ранку і приступайте”, – радить він.
Починати козацьку зарядку, яка допоможе “пробудити” тіло і зміцнити його захисну функцію, треба з “повного дихання”. Потім “їжачок”, “сережки”, “картопелька” “павучка” та інше. Дізнатися, як правильно виконувати ці вправи, краще, якщо приєднатися до групи пана Притули.