У Запоріжжі готова до друку унікальна книга про Дніпрові пороги – бракує грошей на видання

6 Березня 2018 09:00

У Запоріжжі книгу “Пороги Дніпра” написав краєзнавець, історик, науковий співробітник відділу історії Національного заповідника “Хортиця” Олег Власов.

Книга практично готова до друку. До речі, ілюстрована директором Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайлом Мордовським. Автори молоді, але вже мають чимало публікацій, зокрема, “Кічкаський потоп” можна прочитати на “Рідному Запоріжжі”.
А ось, на “Пороги Дніпрові” потрібні гроші, щоб видати.
Про це Олег Власов написав у Facebook.
“Цiєï книги ще нема, – переймається автор. – Хоча вже є макет. Ϊï формат А-5, обкладинка буде, скорiш за все м’яка. 448 сторiнок, 126 чорно-бiлих iлюстрацiй. У кiнцi – реєстр використаних джерел (всього 390 позицiй), а у текстi, у квадратних скобках, посилання на них iз вказанням сторiнок. У НАУКОВО-ПОПУЛЯРНОМУ СТИЛI у книзi розказано про Днiпровi пороги, ïх природу, археологiчнi пам’ятки, людей, якi жили на берегах порожистого Днiпра 100 рокiв тому та про розвиток туризму. Про те, як Днiпро нищiли, до чого це призвело, якi уроки з цього засвоєнi, а якi – нi… Короче – залишилося знайти грошi на видання”.