У Запоріжжі поки палили дідуг – зима повернулась (ФОТО)

18 Лютого 2018 08:30

У Запоріжжі підвечір, вчора, 17 лютого, пішов лапатий сніг. Причому, захурделилось відразу, як середмістя спалили дідуг – за давньою традицією, що символізувало проводи зими.

На благодійній акції «Волонтерські вареники ZP» з нагоди Масниці, як ми уже повідомляли, на площі Маяковського впродовж дня команда Надії Мороз, що опікуються 55-ю артбригадою, збирали гроші на поїздку, щоб відвезти воїнам гостинці та замовлені речі, зібрані містянами. Волонтери тут же, на площі, куховарили – ліпили та варили вареники, здебільшого солодкі, адже Масниці, та пригощали містян. А ті, у свою чергу, жертвували гроші. Відповідне тому й гасло заходу: “З’їв вареник – допоміг солдату”.
Гарний настрій підтримували аматори та професійні артисти. Співали, танцювали, водили хороводи. Було весело. А коли палили дідуг, що символізувало проводи зими, пішов лапатий сніг. Мабуть, зима передумали уходити. Хоча, не зважаючи на те, що місто завалило снігом, волонтери іншої думки.

“Очерет зранку нарізали. Сплели на площі опудало Зими та проганяли її. Нехай з димом відлетять усі труднощі, які звалились на Україну. Ще кожен міг зробити опудальце та спалити власні печалі й жалі… Їли вареники, пили глінтвейн та каву. Співали і танцювали. Повалив неймовірно лапатий та чарівний сніг. То на добро. Дякую вам, люди, що прийшли!” – написала Надія Мороз на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні – останній день Масниці, на містян чекають вареники замість “блінов” на Хортиці.