“Галузь вражень” – Коли ти господар своєї долі

30 Березня 2018 20:03


Вже два роки поспіль Іван Варецький дарує людям радість і задоволення. Він допомагає їм втілити свою мрію – побачити світ і отримати яскраві враження. Іван – зовсім не чарівник, він – володар туристичного агентства. “Галузь вражень” – так інколи називають туристичний бізнес, започаткувати який Іванові допомогла служба зайнятості.

Державна служба занятості надає людині можливість розпочати нове успішне життя, даючи змогу безробітним скористатися правом на отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття власної справи.
Історія успіху Івана Варецького розпочалася в 2016 році. Молодий чоловік поділяв думку успішного бізнесмена Генрі Форда, який казав: “Успішні люди вириваються вперед, використовуючи той час, який інші використовують даремно”. Тому, залишившись без роботи, він не став чекати манни небесної, а почав активно шукати вихід.
Звернувшись за сприянням у працевлаштуванні до Шевченківського районного центру зайнятості м. Запоріжжя, дізнався про фінансову підтримку стартапів. Прослухавши семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність та пройшовши тестування на наявність підприємницького потенціалу, ствердився у висновку, що відкриття власної справи, буде найбільш продуктивним і прибутковим рішенням. Обираючи сферу діяльності, він ретельно аналізував ринок надання послуг, здійснював пошук бізнес-ніші, в якій є попит, але існує недостатня пропозиція, а ще враховував можливість бути корисним людям і дарувати їм радість. За направленням центру зайнятості Іван пройшов навчання основам ведення бізнесу, успішно захистив розроблений бізнес-план і отримав стартовий капітал.
Сьогодні молодий чоловік – успішний підприємець, він займається улюбленою справою, маючи при цьому вагомий, стабільний прибуток, який залежить лише від власних зусиль. Для успішної самореалізації стали в нагоді комунікативні і організаторські здібності, ерудованість, схильність мислити творчо і нестандартно.
“Доводиться, – зізнається Іван, – бути трішки оратором і трішки психологом, щоб зрозуміти, де ж насправді знаходиться той заповітний райський куточок, куди прагне людина, яка звернулася до тебе за професійною допомогою”.
Розвиваючи свій бізнес, підприємець продовжує завойовувати прихильність клієнтів своєю енергією і відданістю улюбленій справі.

Олена Лопатченко,
провідний фахівець з питань зайнятості
відділу активної підтримки безробітних
Шевченківського районного центру зайнятості
м.Запоріжжя