У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку В’ячеславу Чорноволу (ФОТО, ВІДЕО)

24 Березня 2018 16:08

У Запоріжжі сьогодні, 24 березня, відкрили меморіальну дошку видатному громадському та політичному діячу, Герою України, Голові Народного Руху України В’ячеславу Чорноволу.
Подія приурочена 19-й річниці від дня загибелі. В’ячеслав Чорновол загинув у автокатастрофі 25 березня 1999 року.
Про це повідомляє Потенціал Інформ на своїй сторінці у Facebook.

Місце для меморіальної дошки також було вибране невипадково – будівля культурно-ділового центру “Байда”, де у лютому 1999 року В’ячеслав Чорновіл брав участь в установчій конференції обласного осередку Народного Руху України. Тож, відкрити меморіальну дошку надали право запорізьким керівникам Руху дев’яностих років Костянтину Лямцеву та Ларисі Фісоченко, а від нинішнього покоління патріотів – ватажку “Молодої Просвіти” Олексію Мосейко.

“В’ячеслав Максимович віддав своє життя за незалежність України”, – наголосив у виступі Народний депутат України першого скликання, Віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) “Потенціал” Олександр Білоусенко.

Звертаючись до нинішніх народних обранців, представників влади та громадських активістів, Олександр Білоусенко висловив свою біль за те, що нині відбувається. “Ми будували іншу Україну, – сказав він. – Боляче бачити те, що відбувається – і в минулі роки, і в нинішні. Не так потрібно її будувати”.
За переконанням Народний депутат України першого скликання, Почесного громадянина Запорізької області Олександра Білоусенка, якби В’ячеслав Чорновол був при владі, доля України склалась би зовсім по-іншому.