У Запоріжжі людські рештки викидають на смітник медики

21 Березня 2018 16:37

У Запоріжжі виявили небезпечне звалище медичних відходів у промзоні. 

Про сьогодні, 21 березня, повідомляє УНН.

“Я чула про цю страшну знахідку і була дуже шокована. Йшлось про біологічні відходи, людські рештки, використані бинти, які невідомо, скільки часу лежали на складах промислової зони міста. Очевидно, що це – наслідок діяльності однієї із лікарень міста, яка таким чином вирішила позбутися відходів і зекономити на їх утилізації. Правоохоронці мають добре попрацювати та притягнути винних до відповідальності”, – зазначила громадська активістка Наталія Заболотна.
За її словами, це не перша моторошна знахідка у Запоріжжі.
“Ще в 2015 році екологічний комітет нашої громадської ради звертався до правоохоронних органів щодо виявлених звалищ небезпечних медичних відходів. Нас почули, але результатів перевірки не надали по цей день. Правоохоронці мали б пильніше дивитись за такими речами, тим паче, якщо до цього питання ми повертаємось не вперше”, – переконана активіст.
Раніше УНН повідомляв, що на ринку утилізації небезпечних відходів екологи фіксують колапс. За їхніми словами, за час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутності нагляду з боку профільного міністерства, велика частина спецкомпаній перетворилася в безвідповідальних шахраїв, які замість реального знешкодження отрутохімікатів розкидають їх по ярах і лісосмугах країни.