Запоріжжя містичне: Маяк зцілює від імпотенції

11 Березня 2018 09:00

Чимало запоріжців вважають цей камінь з “дірочкою” метеоритом, ніби досить до нього доторкнутися чоловікові, щоб зцілитися від імпотенції.
Сюди частенько жіночки приводять своїх мужичків, хоча ті й впираються. Буває й таке, що представники сильної статі навіть приміряють “дірочку”… Свідчень про зцілення немає, але ходаків вистачає.
Насправді, цей камінь з “дірочкою” – стародавній маяк. Розташований він поблизу берега Ушивої балки Хортиці. У камені видовбаний отвір, діаметром в 30 сантиметрів та глибиною півметра. Туди наливали жир і запалювали ґніт. Від вогнику цього світильника по воді простиралася доріжка, подібна місячній. Той, хто йшов судном з Великого Лугу вверх по Дніпру, вночі міг по ній орієнтуватися. І це дуже важливо, що сигналу від цього маяка не було видно на узбережжі, а лише на воді річки. Тобто ним не могли скористатися ворожі кочівники, що пильнували довколишні степи.
Дослідники припускають, що маяк набагато давніший козацької доби, ймовірно використовувався скіфами. Подібний маяк знаходиться у Херсонській області – на території одного з найбільших відомих нам городищ скіфського часу, що на узбережжі села Золота Балка.

За публікацією на Depo.ua ТОП-5 містичних місць Запоріжжя, де гояться любовні рани