Коли обіцянка – цяцянка. Запорізька медицина від мажоритарників (ІНФОГРАФІКА)

2 Березня 2018 10:32

На Запоріжжі з дев’яти депутатів-мажоритарників – четверо давали обіцянки щодо медицини.
Як народні обранці виконували свої обіцянки – аналізує «Слово і Діло».
Лідером, за висновками видання, виступає Володимир Бандуров: у нього їх три, щоправда, більшість перебуває в процесі виконання. В 2014 році, балотуючись на виборах до парламенту, він пообіцяв сприяти ремонту лікарень в окрузі. Через два роки Бандуров обіцяв реалізувати програму «Здорова дитина», в рамках якої школярі зможуть пройти безкоштовний профілактичний огляд у ортопеда та окуліста. Станом на 15 травня 2017 року цей огляд пройшли більш ніж 600 учнів.
В’ячеслав Богуслаєв також у своїй передвиборчій програмі обіцяв сприяти оснащенню лікувальних закладів сучасним обладнанням. Ще раніше нардеп провалив свою обіцянку поетапно запровадити державне медичне страхування. За два роки (з 2012 до 2014) щодо страхової медицини не було зареєстровано жодного законопроекту.
Підвищити зарплати медичним працівникам ще з 2014 року планує Ігор Артюшенко. Минулого року він підтримав проект держбюджету-2017, в якому було закладене підвищення заробітної плати. Крім того, нардеп підтримав законопроект про медичну реформу, який також передбачає підвищення.
Голосуючи за медреформу, депутат виконав ще одну свою обіцянку: домогтися здійснення реформи системи охорони здоров’я.
Успішно впорався зі своєю єдиною обіцянкою Сергій Валентиров. Влітку 2016 року він обіцяв «у найкоротші терміни» допомогти у встановленні металопластикових вікон у приміщенні під аптеку в селі Степанівка. Таку заяву він зробив 2 червня, а вже 15 червня аптека відкрилася з новими вікнами.
Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 30 січня набула чинності медична реформа. «Слово і Діло» аналізувало, що з приводу реформи обіцяли українські чиновники. Зокрема, в цій публікації – депутати-мажоритарники Запорізької області та їхні обіцянки щодо медицини.