Екологія Запоріжжя: Для початку врятуйте греблю Дніпрогесу

2 Березня 2018 17:12

У Запоріжжі не тільки промислові підприємства своїми викидами забруднюють повітря. За дослідженнями фахівців, від 40 до 50 відсотків шкідливих речовин – це викиди автотранспорту.
Державна установа «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» наголошує, що ця частка викидів шкідливих речовин у повітрі автотранспортом (в загальному валовому викиді) щорічно зростає.
У певній мірі, причина в тому, що через Запоріжжя, зокрема, центральною магістраллю міста, що на Набережній, а звідти виключно через греблю Дніпрогесу, йде величезний потік автотранспорту, серед якого чимало вантажівок, з причепами фури тощо.
Містяни скаржаться, що проїжджа частина греблі, яку нібито щойно ремонтували, вже розбита, вся в ямах.
Втім, не тільки асфальт, такого потоку вантажівок може не витримати й сама гребля. Її треба терміново рятувати. Важковантажний автотранспортний потік варто пустити в об’їзд центру міста, а отже заборонити рух греблею. А також – мостами через Хортицю. До речі, з два десятки років тому, таке правило діяло у місті Запоріжжі. Й зараз ми мусимо розвантажити греблю, пустити через неї лише міський пасажирський транспорт та легкові авто.
Як результат, екологічна проблема у Запоріжжі зменшиться вдвічі. Залишиться вирішити питання промвикидів.
Світлини – Михайла Коленка, які він опублікував на своїй сторінці у Facebook