Запорізький “кіборг” завітав на свою Малу Батьківщину з “Добровольцями Божої чоти” (ФОТО)

24 Лютого 2018 20:00

Ветеран АТО, громадський активіст В’ячеслав Зайцев побував у своєму рідному місті Енергодарі з документальним фільмом “Добровольці Божої чоти”.
“Прем’єра фільму “Добровольці Божої Чоти – The Ukrainians” в моєму рідному місті Енергодар:

Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод
Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,
Бо вам призначено скалу сею розбить“.

Так прокоментував В’ячеслав Зайцев допис та світлини, якими поділилась його землячка Світлана Закржевська на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні, – ділиться враженнями Світлана, – у нашому місті відбувся цікавий захід, а саме показ документального фільму “Добровольці Божої чоти” (реж. Л.Канер, І. Ясній). Цей фільм привіз В’ячеслав Зайцев – наш земляк, учасник АТО, один із “кіборгів”, що героїчно боронив донецький аеропорт.
Вихованці Енергодарського ЦТКС, члени Запорізької обласної громадської дитячої організації “Слідопит”, були присутні на показі фільму та мали можливість з перших вуст почути розповідь про бойовий шлях земляка – добровольця. Фільм вразив скаутів своєю відвертістю та реальністю. Діти зрозуміли, що завбачують своїм спокійним, розміреним, мирним життям мужнім та безстрашним, сильним духом воїнам. У фільмі було багато шокуючих та емоційних кадрів про життя тих, хто на передовій, під цілодобовими обстрілами. Семеро з героїв фільму вже не має серед живих. Вічна шана та уклін до землі, тим хто загинув за країну свою… І дай Боже сил та здоров’я живим. Ми пишаємося Вами. Дякуємо Катерині Стаценко за запрошення на перегляд фільму”.