У Запоріжжі на “Смерті Сталіна” – аншлаг

3 Лютого 2018 20:25

У Запоріжжі сьогодні, 3 лютого, на прем’єрний показ тоталітарної комедії “Смерть Сталіна” змогли потрапити не всі бажаючі. У найбільшій кінозалі міста не вистачило місць. Містяни готові були дивитись стоячи. Проте адміністрація кінотеатру не дозволила, мотивуючи це правилами пожежної безпеки.
Про аншлаг на прем’єрі кінострічки у соцмережі розповідають запоріжці.

“На перегляді фільму “Смерть Сталіна”. “Історія повторюється двічі: один раз як трагедія, вдруге – як фарс”. Не дивно, що його заборонили у сучасній Росії. Сюжет дуже промовистий для її нинішнього вождя. Прогностичний, передбачуваний у проекції на самого себе. Тому йому не смішно, а страшно. Бо насправді це не комедія і навіть не трагікомедія, це трагедія у всій її абсурдності, нікчемності, фатальності та комічності, хоч це слово сюди наче й не пасує. Новоявленому царю вона не залишає надії. Якось дуже вчасно знятий цей фільм. Будемо чекати розвитку подій. Дякую Славі Зайцеву за можливість перегляду у Запоріжжі”, – написала відома запорізька волонтер Надія Мороз на своїй сторінці у Facebook.
Депутат міськради В’ячеслав Зайцев знайшов мецената, який погодився оплатити сеанс, але за однієї умови, що допис Зайцева у “Фейсбуці” набере триста “лайків-сердечок”. Необхідну кількість цей допис набрав за один вечір.

“Смерть Сталіна” – британсько-французька сатирична комедія шотландського режисера італійського походження Армандо Яннуччі. В основу сюжету ліг однойменний французький графічний роман Фаб’єна Нурі та Тьєрі Робіна “La mort de Staline”. Події фільму розгортаються в березні 1953 року після смерті багаторічного диктатора Йосипа Сталіна. Поки прості громадяни сумують за радянським вождем, між найближчими соратниками розгортається боротьба за місце наступного Генсека.