Український президент -2019

2 Лютого 2018 10:06

Висловити свою думку щодо місії, стратегії, програми і команди президента України-2019 запропонував запоріжцям відомий громадський діяч, лідер політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко. Про це повідомляє міська газета «Горожанин Информ» вчора, 1 лютого, в статті під заголовком «Український президент -2019».
«Офіційний старт президентської виборчої компанії – 31 грудня. Дочасні вибори теоретично можливі, але малоймовірні. Отже, пропоную розпочати дискусію про місію, стратегію, програму і команду президента-2019», – цитує пропозицію Миколи Томенка видання та деталізує його позицію.
Ця дискусія, як наголошує Микола Томенко, не про визначення прізвища оптимального кандидата. Мова – яким має бути президент.
Тож, в цьому контексті перш за все треба визначити термін: «Місія – український президент».
«Під цим терміном, – наголошує Микола Томенко, – розумію світоглядні засади, які має сповідувати і втілювати кандидат. Себто, він має бути не проросійським, проамериканським чи ще якимось, а винятково українським – тим, чию кандидатуру не лобіюють російські, американські, польські, грузинські, угорські та будь-які інші фінансові чи політичні кола та угрупування. Тим, хто шанує, береже, пропагує і втіл.ює українські історичні традиції та національні цінності».
Стратегія – україноцентризм та європрагматизм.
«Програма ґрунтується на ідеї творення конкурентної національної економіки, що спирається на малий і середній бізнес. Олігархічний і сировинний тип економіки має залишатися в минулому», – вважає Микола Томенко. За його переконанням, команда президента повинна не лише бути презентована під час виборчої кампанії, а й публічно вести кампанію пліч-о-пліч з кандидатом у президенти. Отже, визначення місії, стратегії, програми та команди має передувати визначенню особи кандидата в президенти.